Η εγκυμοσύνη είναι η πιο όμορφη και μαγική περίοδος στη ζωή της γυναίκας. Είναι μια συναρπαστική εμπειρία ακόμα και αν τη γεύεσαι για δεύτερη και τρίτη φορά. Κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή, ιδιαίτερη και μοναδική.

Φυσιολογικά η εγκυμοσύνη διαρκεί 9 μήνες από τη στιγμή της σύλληψης. Μια εγκυμοσύνη διαρκεί 40 εβδομάδες, επειδή υπολογίζεται από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου της γυναίκας. Για πολλές γυναίκες το πρώτο σημάδι της εγκυμοσύνης είναι η καθυστερημένη περίοδος. Τα test κύησης του φαρμακείου είναι αρκετά αξιόπιστα και θα σας δείξουν εάν είστε έγκυος όμως στη συνέχεια πρέπει να γίνει και εξέταση αίματος ( β-χοριακή) για επιβεβαίωση .Η πιο ακριβής εξέταση είναι το διακολπικό υπερηχογράφημα που γίνεται για να ελεγχθεί ότι η εγκυμοσύνη δεν είναι εκτός της μήτρας (εξωμήτριος κύηση) και για να βεβαιωθούμε ότι η καρδιά του μωρού άρχισε να χτυπά (κύηση 6 εβδομάδων).

Τι συμπτώματα δημιουργεί η εγκυμοσύνη;

Το κυριότερο σύμπτωμα είναι η καθυστέρηση της περιόδου. Μπορεί να υπάρχουν και καφέ κηλίδες αίματος ενώ είστε έγκυος, αλλά όχι κανονική περίοδος. Υπάρχουν όμως και άλλα συμπτώματα που συνήθως προκύπτουν αφού έχετε μάθει ότι είστε έγκυος.

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι:
1) Πρωινή αδιαθεσία και τάση για ναυτία και εμετό
2) Συχνοουρία
3) Πίεση στους μαστούς και πόνο στις θηλές
4) Αλλαγή στο χρώμα των θηλών
5) Αιμορραγία ή κράμπες περιόδου
6) Ευαισθησία στην όσφρηση ή αλλαγή στην αίσθηση της γεύσης
7) Εξάντληση
8) Πόνος στη μέση ή πόνοι παρόμοιοι με αυτούς της περιόδου
9) Δυσκοιλιότητα
10) Εναλλαγές συναισθημάτων
11) Υπνηλία