Δρ. Βασιλική Χατζηραφαήλ

Η κα Χατζηραφαήλ είναι η πρωτοπόρος Ρομποτική Χειρουργός Γυναικολόγος στην Ελλάδα. Εργάζεται καθημερινά με πρωταρχικό στόχο την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας της γυναίκας, μέσω της επιστημονικής και υπεύθυνης αντιμετώπισης των γυναικολογικών περιστατικών.

Κινητό τηλέφωνο: 6944372372

Πτυχίο ιατρικής, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , 1993
Τίτλος της Μαιευτικής και Γυναικολογίας εξειδίκευση και άδεια ασκήσεως ειδικότητας, 2002.
Τίτλος Των Γυναικολογικών και Μαιευτικών Υπερήχων, Αθήνα 2002.
Τίτλος Της Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής , Στρασβούργο 2006.
Ειδικότητα
 • Μαιευτήρας,
 • Γυναικολόγος
 • Χειρουργός με εξειδίκευση στη Ρομποτική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική
Ιατρείο Αθανασιάδου 3-5, Αθήνα 115 21, 4ος όροφος
 • Μαιευτική

  Η μαιευτική είναι ένα επάγγελμα που ανήκει στις ιατρικές επιστήμες και ασχολείται με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία, συμπεριλαμβανομένης και της φροντίδας του νεογνού, εκτός από τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία των γυναικών καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

 • Ρομποτική χειρουργική

  Ένα ρομποτικό γυναικολογικό χειρουργείο προκαλεί ελάχιστη παρέμβαση στο σώμα και παρουσιάζει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, ελάττωση του μετεγχειρητικού πόνου χάρη στις πολύ μικρές οπές στην κοιλιά, που συρράπτονται με τεχνική της πλαστικής χειρουργικής.

 • Γυναικολόγος

  Κύρια δραστηριότητα είναι οι γυναικολογικές παθήσεις και η αντιμετώπισής τους, ενημερώνοντας με βάση τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, τις νέες εξελίξεις και μεθόδους στο χώρο της πρόληψης και αντιμετώπισης των γυναικολογικών προβλημάτων.

Τρέχουσα θέση

Γυναικολογικό - Ογκολογικό και Ρομποτικό Τμήμα της Ευρωκλινικής Αθηνών.Διευθύντρια

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος στα μαιευτήρια: ΙΑΣΩ,ΥΓΕΙΑ,ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ και ΡΕΑ.Συνεργάτης

Γυναικολόγος και Ρομποτική Χειρουργός στο Mediterranean General Hospital of Limassol, ΚύπροςΣυνεργάτης

ESGO European Society of Gynecologic Oncology

SRS Society of Robotic Surgery

MIRA Εταιρία Ελάχιστα Επεμβατικής Ρομποτικής Χειρουργικής

Τρέχον Τίτλος :

Μαιευτήρας, Γυναικολόγος , Χειρουργός  με εξειδίκευση στη Ρομποτική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

Διευθύντρια του Τμήματος Γυναικολογικής και Ρομποτικής  Χειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών.

– Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ρομποτική Γυναικολογική Εταιρεία (SERGS)

– Διοργανώτρια  – Εκπαιδεύτρια  σεμιναρίων κατάρτισης των Ελλήνων  και Κυπρίων  γυναικολόγων  στην ρομποτική χειρουργική, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ρομποτικής Γυναικολογικής Εταιρείας (SERGS) και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Ρομποτικής Εταιρείας   της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERSS).

Κατέστη η πρώτη γυναικολόγος ρομποτικής χειρουργικής στην Ελλάδα.

Τρέχουσα θέση:

– Διευθύντρια του Γυναικολογικού-Ογκολογικού και Ρομποτικού Τμήματος  της Ευρωκλινικής Αθηνών.

– Συνεργάτης Μαιευτήρας-Γυναικολόγος στα  μαιευτήρια: ΙΑΣΩ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ και ΡΕΑ.

– Συνεργάτης Γυναικολόγος και Ρομποτική Χειρουργός στο Mediterranean General Hospital of Limassol, Κύπρος

Μέλος:

– ESGO European Society of Gynecologic Oncology

– SRS Society of Robotic Surgery

– MIRA Εταιρία Ελάχιστα Επεμβατικής Ρομποτικής Χειρουργικής

– Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (ESGE)

– Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής (SERGS)

– Ρομποτική Εταιρεία  της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERSS)

– Ελληνική Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής

– Ελληνική Ενδοσκοπική Εταιρεία

Επαγγελματικά Προσόντα

 • Πτυχίο ιατρικής, Ιατρική Σχολή  Εθνικού  και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, (υποτροφία για πέντε χρόνια), 1993.
 • Τίτλος της Μαιευτικής και Γυναικολογίας εξειδίκευση  και άδεια ασκήσεως ειδικότητας,  2002.
 • Τίτλος Των Γυναικολογικών και Μαιευτικών Υπερήχων, Αθήνα 2002.
 • Τίτλος Της Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής  , Στρασβούργο 2006.

Εργασίας και την κλινική εμπειρία και μεταπτυχιακές σπουδές:

Παρούσα θέση :

– Διευθύντρια του Γυναικολογικού-Ογκολογικού και Ρομποτικού Τμήματος  της Ευρωκλινικής Αθηνών.

– Συνεργάτης Μαιευτήρας-Γυναικολόγος στα  μαιευτήρια: ΙΑΣΩ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ και ΡΕΑ.

– Συνεργάτης Γυναικολόγος και Ρομποτική Χειρουργός στο Mediterranean General Hospital of Limassol, Κύπρος.

Προηγούμενη θέση :

-2002-2005: Εξωσωματική γονιμοποίηση στο “ΑΚΕΣΩ” Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης με τους γυναικολόγους Δρ Γ. Πιστοφίδη και Δρ Μ.Τσιριγώτη.

– 2005-2008: Λαπαροσκοπική θεραπεία της σοβαρής ενδομητρίωσης στη Βερόνα της Ιταλίας, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο  Ενδοσκόπησης του Νοσοκομείου Sacro Cuore, με τον διευθυντή τον  Dr.Luca Minelli.

Το λαπαροσκοπικό  γυναικολογικό τμήμα του νοσοκομείου Sacro Cuore είναι ένα κέντρο αναφοράς της σοβαρής ενδομητρίωσης.Από το 2005 – 2008, με συχνότητα δύο φορές το χρόνο, χειρουργούσε καθημερινά ως μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κέντρου  της Λαπαροσκόπησης.

– 2006-2008: Συνεργασία με τον Διευθυντή της Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Κλινικής  «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, κ Κ Κωνσταντινίδης (γενικό χειρουργό), όπως και χειρουργός  γυναικολόγος στην ομάδα του και συμμετείχε  σε περισσότερες από 2.000 εγχειρήσεις  γενικής χειρουργικής ( ανοικτή, λαπαροσκοπική και ρομποτική).Εκτέλεσε  πολλές επεμβάσεις  ως χειρουργός και ως  βοηθός χειρουργού (τόσο σε ανοιχτά όσο και λαπαροσκοπικά και ρομποτικά χειρουργεία ), μεταξύ των οποίων: 1) άνω κοιλιακή χώρα: λαπαροσκοπική και ρομποτική κήλη αποκατάστασης, κήλη και θολοπλαστική κατά Neissen, τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου σε βαριατρική επέμβαση, χολοκυστεκτομή, παγκρεατεκτομή , σπληνεκτομή, λαπαροσκοπική  ή ανοιχτή εκτομή εντέρου  λόγω καρκίνου 2) κάτω κοιλία: λαπαροσκοπική και ρομποτική υστερεκτομή, ινομυωματεκτομή, αφαίρεση κύστεων ωοθήκης, ενδομητρίωση, λύση συμφύσεων , σκωληκοειδεκτομή, εξωπεριτοναϊκή βουβωνοκήλη.3) Μαστού: ολική ή μερική μαστεκτομή με αφαίρεση μασχαλιαίων λεμφαδένων.4) Θυρεοειδής: μερική ή ολική θυρεοειδεκτομή.

– Σεπτέμβριος 2006: εκπαίδευση στο Στρασβούργο στο ρομποτικό χειρουργικό σύστημα Da Vinci-Xi.

Από τότε, η κ Χατζηραφαήλ συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό ρομποτικών χειρουργικών επεμβάσεων και έγινε η πρώτη ρομποτική χειρουργός γυναικολόγος  στην Ελλάδα.Η κ Χατζηραφαήλ  έλαβε μέρος σε συνέδρια και ημερίδες ως ομιλητήτρια σε θέματα σχετικά με τη ρομποτική χειρουργική και παρουσίασε τα πρώτα 17 ρομποτικά γυναικολογικά χειρουργεία  στην Ελλάδα στις 24.5.2008 στο Εθνικό Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης στη Θεσσαλονίκη.

– Ιούλιος 2008, Ιανουάριος 2009 και Σεπτέμβριος του 2009: Εκπαίδευση στην Ογκολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική στην Moncelice Πάντοβα, Ιταλία, με διευθυντή  τον Dr   F.Barbieri , και στην Γυναικολογική Ογκολογία και Ρομποτική Χειρουργική στο Μιλάνο της Ιταλίας στο IEO (Instituto Europeo di Ongologia) με διευθυντή  τον Dr. A.Maggioni.

-Μάιος  2010- σήμερα: Ογκολογικές  γυναικολογικές  επεμβάσεις  σε εβδομαδιαία βάση με  τους Γυναικολόγους- Ογκολόγους  Δρ Α.Τσερκέζογλου και Δρ Γ.Μαγιάκο, πρώην διευθυντές του αντικαρκινικού νοσοκομείου : «Άγιος Σάββας ” της Αθήνας.

Εμπειρία ως εκπαιδεύτρια και ομιλητήτρια

– Διοργάνωση σεμιναρίων και συνέδρια :

– 04/02/16 – 04/03/16 ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ,

Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  οργάνωσε το 7ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής με πρακτική εξάσκηση στο  ρομποτικο σύστημα  Da Vinci-Xi, για Έλληνες και Κύπριους  γυναικολόγους και γενικούς χειρουργούς.

– 29/10/15 – 31/10/15 η κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  κλήθηκε ως ομιλήτρια  στο 4ο   Διεθνές  Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.Παρουσίασε τα  θέματα: 1) «Ρομποτική Ινομυωματεκτομή», 2) «Ρομποτική προσέγγιση σε βαρειά  ενδομητρίωση” 3) “Ρομποτική ιεροκολποπηξια ” 4) “Ρομποτική υστερεκτομή”.

– 07/10/15 – 10/10/15 η κα Βασιλική Χατζηραφαήλ κλήθηκε να παρουσιάσει στο 24th Ετήσιο Συνέδριο ESGE, στη Βουδαπέστη, με θέμα: «TipsandTrics στη ρομποτική εκτομή των πολύ μεγάλων ινομυωμάτων, διάμετρος> 13 εκατοστά”.

– 28/05/15 – 31/5/15 κα Βασιλική Χατζηραφαήλ κλήθηκε ως ομιλήτρια στο 13o Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας, στο Βόλο με θέμα : «Ο ρόλος της ρομποτικής χειρουργικής στη γυναικολογία».

– 28/3/2015 – 29/03/2015 ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ διοργάνωσε το 6ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής με πρακτική άσκηση στο ρομποτικό σύστημα  Da Vinci-Xi, για τους Έλληνες και Κύπριους  γυναικολόγους.

– 05/12/2014 – 12/07/2014 στο 5ο Διεθνές Συνέδριο  στη λαπαροσκοπική χειρουργική για Βαρειά  Ενδομητρίωση   ήταν προσκεκλημένη

ως ομιλητήτρια  για να παρουσιάσει το θέμα: “Ρομποτική πυελική Λεμφαδενεκτομή”.

– 17/10/2014 – 19/10/2014 η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ κλήθηκε ως ομιλήτρια  στο 2ο Συνέδριο Γονιμότητας,  Διατήρηση Γονιμότητας Ασθενών με Γυναικολογικό Καρκίνο, για να παρουσιάσει το θέμα: “. Οι πρόοδοι στην χειρουργική αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου Ο ρόλος της ρομποτικής χειρουργικής.”

– 24/09/2014 – 27/09/2014 23ο  Ετήσιο Συνέδριο ESGE, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ παρουσίασε  βίντεο με τίτλο: «Ρομποτική εκτομή  ινομυωμάτων από διπλή μήτρα με διπλό τράχηλο και κολπικό διάφραγμα .».

– 28/08/2014 – 30/8/2014 Αθήνα, Χίλτον

η κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  κλήθηκε ως ομιλήτρια στο 9ο Συνέδριο Γυναικείων Ασθενειών, στο debate: “Ρομποτική  έναντι της συμβατικής λαπαροσκόπησης “.

– 05/10/2014 – 11/05/2014 Ευρωκλινική Αθηνών

Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ διοργάνωσε το 5ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής με πρακτική εξάσκηση  στο ρομποτικό σύστημα  Da Vinci-Xi, για τους Έλληνες και Κύπριους  γυναικολόγους.

.- 26/02/2014 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  κλήθηκε να δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών , στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, σχετικά με τη “Ρομποτική Χειρουργική”.

– 14/12/2013 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  κλήθηκε στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Ευρωκλινική Αθηνών  στη Κορίνθο με θέμα «Ρομποτική Χειρουργική στη Γυναικολογία.”

– 11/10 / 2013 – 13/10/2013 2ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής SEERSS, ΑΘΗΝΑ

Η κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  κλήθηκε ως ομιλήτρια στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής στην Αθήνα για να παρουσιάσει το θέμα: “Ρομποτική Υστερεκτομή σε καλοήθεις Γυναικολογικές  Παθήσεις ».

– 16/10/2013 – 19/10/2013 22ο Ετήσιο Συνέδριο ESGE, ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  κλήθηκε να παρουσιάσει στο 22ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Γυναικολογίας με θέμα: «Η αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των ρομποτικών ινομυωματεκτομών: Μια αναδρομική μελέτη 100 περιπτώσεων»

– 11/03/2013 1ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ, ΑΘΗΝΑ

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ ήταν  Προσκεκλημένη ως ομιλήτρια στο 1ο Ελληνικό Συνέδριο Ιατρικής Παχυσαρκίας , με θέμα: «Η παχυσαρκία και ο γυναικολογικός  καρκίνος “

– 20/5/2013 – 24/5/2013 Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

Η κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  κλήθηκε ως υπεύθυνη εκπαιδεύτρια των  γυναικολόγων  στο 16ο Διεθνές Workshop Ρομποτικής Χειρουργικής για τη Νότια Ευρώπη (με εκτέλεση ρομποτικών εκπαιδευτικών επεμβάσεων  σε χοίρους).

– 06/04/2013 – 07/04/2013 Ευρωκλινική Αθηνών

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  διοργάνωσε  το 4ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής, με πρακτική άσκηση στο ρομποτικό συστημα  Da Vinci-Xi.

– 30/11/2012 – 12/02/2012 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ SEERSS Ρομποτικής Χειρουργικής, ΛΕΜΕΣΟΣ, ΚΎΠΡΟΣ

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ ήταν προσκεκλημένη ως ομιλήτρια στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής στη Λεμεσό της Κύπρου να παρουσιάσει τα θέματα: “. Ρομποτική Χειρουργική στο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας” και “Ρομποτική ιεροκολποπηξία »

– 15/10 / 2012 – 19/10/2012 BIOMEDICAL RESEARCH FOUNDATION, ACADEMY OF ATHENS.Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ ήταν υπεύθυνη εκπαιδεύτρια  και ομιλήτρια στους  γυναικολόγους ιατρούς  στη χρήση του ρομποτικού συστήματος , για την απόκτηση διπλώματος ρομποτικής χειρουργικής,  στο 15ο International  Workshop in robotic surgery for Southeastern Europe(με εκτέλεση ρομποτικών εκπαιδευτικών επεμβάσεων  σε χοίρους).

– 11/9/2012 – 14/9/2012 21ο ετήσιο συνέδριο ESGE

HΚα Βασιλική Χατζηραφαήλ κλήθηκε ως ομιλήτρια στο 21ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Γυναικολογίας στο Παρίσι, με θέμα: «Η Ελληνική Εμπειρία Στη Ρομποτικά Υποβοηθούμενη Λαπαρασκοπική Αφαίρεση Αδενοκαρκινώματος Μήτρας ,SIDE DOCKING».

– 13/06/2012 – 15/06/2012 4η Annual SERGS Meeting on Robotic Gynaecological Surgery.Η  Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  παρουσίασε στο 4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γυναικολογικής Ρομποτικής Χειρουργικής που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας, το θέμα: «Είναι δυνατόν να αφαιρεθεί πολύ μεγάλη ινομυωματώδης μήτρα ρομποτικά;».

– 17/05/2012 – 20/05/2012 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  κλήθηκε ως ομιλήτρια  στο 12ο Εθνικό Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: “Ρομποτική αντιμετώπιση του  καρκίνου της μήτρας-SIDE DOCKING”.

– 31/03/2012 – 01/04/2012 Ευρωκλινική Αθηνών

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ διοργάνωσε το 3ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής με πρακτική εξάσκηση  στο ρομποτικό σύστημα  Da Vinci-Xi, για τους Έλληνες και Κύπριους  γυναικολόγους

– 17/03 / 2012-18 / 03/2012 ” Ενδοσκόπηση στη Γυναικολογική Ογκολογία ” LarissaSymprosiaNo18

Η κα Βασιλική Χατζηραφαήλ κλήθηκε ως ομιλήτρια στο Συμπόσιο που οργανώθηκε στη Λάρισα από τη Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα “Ρομποτική Χειρουργική στον Γυναικολογικό  Καρκίνο “.

02/07/2012 – 03/07/2012 Ευρωκλινική Αθηνών

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ διοργάνωσε το 2ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής με πρακτική εξάσκηση  στο ρομποτικό σύστημα  Da Vinci-Xi, για τους Έλληνες και Κύπριους  γυναικολόγους

– 7/11/2011-11/11/2011  BIOMEDICAL RESEARCH FOUNDATION, ACADEMY OF ATHENS.Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ ήταν  προσκεκλημένη ως υπεύθυνη εκπαιδεύτρια  και ομιλήτρια στους  γυναικολόγους ιατρούς  στη χρήση του ρομποτικού συστήματος , για την απόκτηση διπλώματος ρομποτικής χειρουργικής, στο 11ο International  Workshop in robotic surgery for Southern Europe(με εκτέλεση ρομποτικών εκπαιδευτικών επεμβάσεων  σε χοίρους).

– 21/9/2011-24/9/2011,20ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ESGE, ΛΟΝΔΙΝΟ

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ παρουσίασε στο 17ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Γυναικολογίας στο Λονδίνο, το θέμα: «Ρομποτική  ινομυωματεκτομή σε εκφυλισμένο ινομύωμα».

– 1/9/2011 έως 3/9/2011 3th Annual SERGS meeting  on Robotic Gynecological Surgery.H Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  παρουσίασε στο 3ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής στο Βέλγιο, το θέμα: «Ρομποτική Ινομυωματεκτομή σε μήτρα με ινομυώματα σαν τσαμπί σταφύλια».

– 26/5/2011 – 28/5/2011 10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  κλήθηκε ως ομιλήτρια στο 10ο Εθνικό Συνέδριο Λαπαροσκοπικής  Χειρουργικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα: “Ρομποτική ιεροκολποπηξια  και ριζική υστερεκτομή”.

– 13/5/2011 – 15/5/2011 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  κλήθηκε ως ομιλήτρια στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης στα Ιωάννινα, με θέματα: 1) «ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της ρομποτικής  ινομυωματεκτομής » και 2).«Ρομποτική Χειρουργική  στη Γυναικολογία»

– 11/5/2011-13/5/2011 6ο Διεθνές Συνέδριο-MIRA (HILTON)

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ κλήθηκε να παρουσιάσει α) ένα από τα δύο καλύτερα βίντεο του συνεδρίου, την περίπτωση περίπλοκης ρομποτικής ινομυωματεκτομής αυξημένης δυσκολίας και β) την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της ρομποτικής ινομυωματεκτομής.Επίσης, συμμετείχε ως πρόεδρος στο sessionτου συνεδρίου: βίντεο-παρουσιάσεις ρομποτικών γυναικολογικών χειρουργείων  .

– 2/5/ 2011-5/5/2011  BIOMEDICAL RESEARCH FOUNDATION, ACADEMY OF ATHENS.Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ ήταν υπεύθυνη εκπαιδεύτρια  και ομιλήτρια στους  γυναικολόγους ιατρούς  στη χρήση του ρομποτικού συστήματος , για την απόκτηση διπλώματος ρομποτικής χειρουργικής,  στο 8ο International  Workshop in robotic surgery for Southeastern Europe(με εκτέλεση ρομποτικών εκπαιδευτικών επεμβάσεων  σε χοίρους).

και ως ομιλήτρια στις 29/11/2010 με θέματα «Η Ρομποτική Χειρουργική στη Γυναικολογία και στο Καρκίνο του Ενδομητρίου», και « Ρομποτική Υστερεκτομή με Πυελικό Λεμφαδενικό Καθαρισμό »

– 19-20/02/2011 Ευρωκλινική Αθηνών.

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ διοργάνωσε το 2ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής με πρακτική εξάσκηση  στο ρομποτικό σύστημα  Da Vinci-Xi, για τους Έλληνες και Κύπριους  γυναικολόγους

– 29/11/2010 – 03/12/2010 Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  ήτανεκπαιδεύτρια των γυναικολόγων ιατρών  στη χρήση του ρομποτικού συστήματος , για την απόκτηση διπλώματος ρομποτικής χειρουργικής, στο 5ο International Workshop inroboticsurgeryforSoutheαsternEuropeαπό 29/11/2010 μέχρι 03/12/2010 και ως ομιλήτρια τη  Δευτέρα 29/11/2010 με θέμα: «Η ρομποτική στην Γυναικολογία από το 2006 μέχρι σήμερα».

– 24-27/11/2010 Αθήνα, Χίλτον

Η κα Βασιλική Χατζηραφαήλ ήταν προσκεκλημένη ως ομιλήτρια  στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής, Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2010, με θέμα: «Η εφαρμογή της Ρομποτικής Χειρουργικής στη Γυναικολογία».

– 8-11/9/2010 2ο Συμπόσιο Ρομποτικής Χειρουργικής, Lund Sweden.

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ ήταν Προσκεκλημένη ως ομιλήτρια με θέμα «πολλαπλή ινομυωματεκτομή σε μεγάλη μήτρα».

– 10-12 / 5/2010:  5thInternationalWorkshoponDaVinciSurgeryinSEERSS, στο PlevenΒουλγαρία  .HKα Βασιλική Χατζηραφαήλ ήταν προσκεκλημένη να παρουσιάσει ρομποτικά γυναικολογικά χειρουργεία με βίντεο και ομιλίες

– 15-16/1/2010 ξενοδοχείο KingGeorge.

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  συμμετείχε στο 2ο Σεμινάριο Γυναικολογικής Ογκολογίας στο ξενοδοχείο King George, στην Αθήνα.

– 16-18/11/2009: 3thinternationalworkshopinRoboticSurgery. H

Η κα Βασιλική Χατζηραφαήλ συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια στο 3ο διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο ρομποτικής χειρουργικής στην  εκπαίδευση (θεωρητική και πρακτική) των γυναικολόγων ιατρών  στη χρήση του ρομποτικού συστήματος , για την απόκτηση διπλώματος ρομποτικής χειρουργικής.

– 07/11/2009 Συνεδριακός Χώρος Ξενοδοχείου “Elite” Καλαμάτα.

Η κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  οργάνωσε  Ημερίδα  αφιερωμένη στη γυναίκα και την υγεία της.Η ημερίδα  έτυχε πολύ μεγάλης ανταπόκρισης από τους γιατρούς και τους πολίτες.Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

“Ρομποτική Χειρουργική στην γυναικολογία»,Β. Χατζηραφαήλ

«Θυρεοειδής Κλιμακτήριος και Γυναίκα» Α. Κορακοβούνη

«Γρίπη των χοίρων και Εμβολιασμός» Κ.Ρέμη

Ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες, με τη μορφή (Q & A) ερωτοαπαντήσεων  σχετικά με τα τρία θέματα που αναπτύχθηκαν από τους γιατρούς.

– 6-8 / 3/2009 Athens Hilton

Η κα Β Χατζηραφαήλ  παρουσίασε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ογκολογίας στο ξενοδοχείο Athens Hilton, το θέμα “Ρομποτική στη γυναικολογική ογκολογία”

– 23/5/2009, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η κα Βασιλική Χατζηραφαήλ παρουσιάσε στο Εθνικό Συνέδριο Ενδοσκοπικής Χειρουργικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Σκαλκώτα το θέμα «Η ρομποτική χειρουργική στη γυναικολογία»

– 30-5-09, Athens Hilton

Κα Β. Χατζηραφαήλ  ήταν προσκεκλημένη από τον καθηγητή.Α Αντσακλής, στο Ξενοδοχείο Athens Hilton για να παρουσιάσει την «ρομποτική θεραπεία του πρώιμου καρκίνου του ενδομητρίου.”

– 26/6/2009 Ξενοδοχείο Astir, Πάτρα

Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  διοργάνωσε στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας μια βραδιά εκλεκτές  προσκεκλημένες ομιλήτριες .Τα θέματα αφορούσαν την υγεία της γυναικάς, στη διατροφή, στο καρκίνο του μαστού και στις γυναικολογικές παθήσεις.  .Το θέμα της ομιλίας της  ήταν «ρομποτική χειρουργική στη γυναικολογία.”

– 27/06/2009 Συνεδριακό Κέντρο «Πολιτεία» Πατρών .

Η Κα Βασιλική Χατζηραφαήλ  διοργάνωσε ημερίδα με θέμα “Ρομποτική Χειρουργική στην Ελλάδα, Παρόν-Μέλλον», που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Πολιτεία» στην Πάτρα.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν και στα δυο ρομποτικά συστήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα : 1) το ρομποτικό σύστημα DAVINCIκαι 2) στο CYBERKNIFE

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η χρήση του συστήματος Da Vinci στη γυναικολογία, στη γενική χειρουργική και στην ουρολογία, με προβολές  διαφανειών & βίντεο χειρουργικών επεμβάσεων που γίνονται  ήδη στην Ελλάδα και το σύστημα  Cyber Κnife  στην  καρδιοχειρουργική προσέγγιση  ασθενών με καρκίνο (ενήλικα παιδιά)”.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΟΜΙΛΙΕΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

– 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, Λαπαροσκοπικά σεμινάρια 2ου-4ου  επίπεδου του Μαιευτηρίου Λητώ

-1ο, 2ο Λαπαροσκοπικά Εκπαιδευτικά σεμινάρια της ACETμε θέμα advancedsuturing, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοσκοπικής Εταιρίας  (2007-2008)

– 2ο Λαπαροσκοπικό σεμινάριο για την εκπαίδευση των ειδικευομένων γυναικολόγων σε  4 δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, (2008)

3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο διεθνή σεμινάρια ρομποτικής χειρουργικής για την ρομποτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων γυναικολόγων (ως η μοναδική εκπαιδεύτρια-γυναικολόγος), που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας Pleven (2009-2010)

6-10/4/2011 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελάχιστα Επεμβατική Γυναικολογία, Κωνσταντινούπολη

· 1ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (9ος 1998).

· Σεμινάριο και Πρακτική στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική (9ος 1998).

· Προηγμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο στη διάγνωση και τη θεραπεία των νεοπλασιών του  κατώτερου γεννητικού συστήματος (6ος 1998)

· 10ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας (1ος 2000).

· Σεμινάριο 54 ωρών στην οστεοπόρωση, Νοσοκομείο Αλεξάνδρα  (25/9 / 2000- 18/10/2000).

· 4ο Σεμινάριο “Περιγεννητικων Υπερήχων στην Ιατρική (6ος 2001).

· 11ο Εθνικό Σεμινάριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας (2η το 2001).

· 5η ESHRE Σεμιναριο  στην Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία (5ος 2001).

· 1ο Λαπαροσκοπικό Σεμινάριο 2ο Επίπεδου (1ος 2003)

· 4ο Διεθνές Σεμινάριο Κολποσκόπησης  (6ος 2006).

. 6-10/4/2011 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελάχιστα Επεμβατική Γυναικολογία, Κωνσταντινούπολη

Τομείς ειδικότητας και ενδιαφέρον:

 Ρομποτικές  και λαπαροσκοπικές  χειρουργικές  επέμβασεις  για καλοήθεις και κακοήθεις όγκους.

– Υστεροσκόπηση (Διαγνωστική και επεμβατική για την εκτομή πολυπόδων, ινομυωμάτων, διάφραγμα μήτρας , συμφύσεις, κλπ)

 Εξωσωματική γονιμοποίηση

– Εκπαίδευση γυναικολόγων στην ρομποτική και λαπαροσκοπική χειρουργική