Μαιευτική

Η ανθρώπινη αναπαραγωγή έχει σαν κύριο σκοπό την ένωση ενός ωαρίου, από ένα θηλυκό οργανισμό και ενός σπερματοζωαρίου, από ένα αρσενικό οργανισμό. Το αναπαραγωγικό σύστημα και στα δυο φύλα είναι φτιαγμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνει την ένωση αυτών των φυλετικών (γεννητικών) κυττάρων.

Το ωάριο παράγεται από την ωοθήκη, βγαίνει κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας και περνάει στην σάλπιγγα. Τα σπερματοζωάρια παράγονται στα ορχικά σωληνάρια και αποθηκεύονται στην επιδιδυμίδα. Κατά την διάρκεια της εκσπερμάτισης που γίνεται κατά τη συνουσία, τα σπερματοζωάρια αφήνονται στον κόλπο. Γρήγορα περνούν από τον ισθμό του τραχήλου στην κοιλότητα της μήτρας και από εκεί στη σάλπιγγα και τελικά στη λήκυθο όπου θα γίνει η γονιμοποίηση εφόσον έχει γίνει ωορρηξία.

More Articles

 • Ομιλίες – Συνέδρια

  1/12/2017 – 03/12/2017: 6th SEERSS CONGRESS, ATHENS

  Η κυρία Χατζηραφαήλ ήταν προσκεκλημένη ως ομιλήτρια στο 6th INTERNATIONAL CONGRESS IN ROBOTIC SURGERY που έγινε στην Αθήνα με θέμα: “Challenging cases of robotic myomectomy”.

 • Internet

  Δημοσιεύσεις στο internet.

 • Μαιευτική

  Η μαιευτική είναι ένα επάγγελμα που ανήκει στις ιατρικές επιστήμες και ασχολείται με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία, συμπεριλαμβανομένης και της φροντίδας του νεογνού, εκτός από τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία των γυναικών καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής τους.