Δελτία Τύπου

Αθήνα 25 Νοεμβριού 2014

Η Ευρωκλινική Αθηνών ανακοινώνει την επιτυχημένη αφαίρεση ινομυώματος μεγέθους 17 (δεκαεπτά) εκατοστών με ρομποτικά υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση από την κυρία Βασιλική Χατζηραφαήλ, Διευθύντρια του Γυναικολογικού Τμήματος στη Ρομποτική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

Αθήνα 18 Ιανουαρίου 2011
1o ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ στις 19 και 20 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ευρωπαϊκής Ρομποτικής Εταιρίας και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης. Ύστερα από πρωτοβουλία της κ. Βασιλικής Χατζηραφαήλ, Διευθύντριας του Γυναικολογικού – Ρομποτικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Αθηνών, και με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους γυναικολόγους να γνωρίσουν το ρομποτικό σύστημα Da Vinci – S, και τις δυνατότητές του, η Ευρωκλινική Αθηνών διοργανώνει το 1ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής με πρακτική άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Φεβρουαρίου στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Το 1ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής στην Ευρωκλινική Αθηνών ανακοινώθηκε στα εξής:
  • Τα ΝΕΑ online (19/1/2011)
  • Iatronet (21/1/2011)
  • Iatrikostypos.com (22.1/2011)
  • Feedmenews.gr (21/1/2011)
  • Pulse.gr (21/1/2011)
  • E-Hospital.gr (21/1/2011)
  • Intustrynews.gr (21/1/2011)
  • Εφημερίδα ΚΕΔΡΟΣ (20/1/2011)

Αθήνα 2 Απριλίου 2009

Η Δρ Βασιλική Χατζηραφαήλ, η πρώτη ρομποτική γυναικολόγος στηνΕλλάδα από το 2006, εξετέλεσε, με τη βοήθεια των συνεργατών της Δρ Σοφίας Καλογεροπούλου(αναισθησιολόγου) και Δρ Θεόδωρου Μήτση(γυναικολόγου), με απόλυτη επιτυχία τις πρώτες γυναικολογικές ρομποτικές επεμβάσεις και στην κλινική ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ οι οποίες αφορούσαν σε ρομποτική αφαίρεση ευμεγεθών ινομυωμάτων μήτρας και σε βαριά ενδομητρίωση. Αξίζει να τονιστεί ότι το χειρουργείο βαριάς ενδομητρίωσης είναι το πρώτο που γίνεται ρομποτικά στην Ελλάδα, και από τα ελάχιστα που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη. Στην κλινική έχει από μηνός εγκατασταθεί το ρομποτικό σύστημα Da Vinci intuitive surgical®, ενώ μεγάλο μέρος των νοσήλειων καλύπτεται από τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία.
Πληρ: – Κυριακή Τρακάδα 6943708009Αθήνα , 5 Σεπτεμβρίου 2009
Η Δρ Βασιλική Χατζηραφαήλ, με τη βοήθεια των συνεργατών της : Prof. Peter Wiklund (ουρολόγου), Δρ. Σοφίας Καλογεροπούλου (αναισθησιολόγου), Δρ. Λιτού Μιχαήλ (γυναικολόγου) και του Δρ. Θεόδωρου Μήτση (γυναικολόγου), εξετέλεσε με απόλυτη επιτυχία τις πρώτες γυναικολογικές ρομποτικές επεμβάσεις στην Ελλάδα, που αφορούσαν σε ρομποτική ανόρθωση κολπικού κολοβώματος, στην κλινική “Doctor’s Hospital” (Αθήνα).
Στην εν λόγω επέμβαση υπεβλήθησαν γυναίκες οι οποίες, μετά από αφαίρεση μήτρας, είχαν μερική πτώση κόλπου ή και ακράτεια ούρων. Αξίζει να τονιστεί ότι τα εν λόγω χειρουργεία είναι τα πρώτα που γίνονται ρομποτικά στην Ελλάδα, με το ρομποτικό σύστημα Da Vinci intuitive surgical® .

Πληροφορίες:
“Doctor’s Hospital” : 210 – 880 7000